7 Ağustos 2007

Çıktık Açık Alınla

Kenan Sofuoğlu son günlerin en çok konuşulan isilerinden biri oldu. Dünya Supersport Motosiklet Şampiyonası'nda sezonun bitimine 3 yarış kala şampiyonluğunu ilan eden Kenan Sofuoğlu'nu yürekten kutlamak gerek. Zafere aç kalmış bir toplumun zafer duygularını coşturuyor, dolduruyor, doyuruyor.

Ancak abartılı ve alakasız biçimdeki kutlamaları da anlamak gerçekten zor. Bir haber sitesinde rastladığım kutlama videosu beni ilginç düşüncelere sürükledi. Video 28 Şubat'ın simge marşı 10. Yıl marşı eşliğinde sunulmuştu ve garip olan da bu idi. 10. Yıl marşı benim çok hoşuma giden, duyduğumda heyecanlandıran bir marştı, ta ki suyu çıkarılana kadar. Videoda izleneceği ve yandaki karede de görüldüğü üzere 3. Cİhan Harbini kazanmışcasına ya da 3. Cihan Harbine çıkılmış gibi "Allah Allah" nidalarının "ileriii" sadalarına karıştığı bir kutlama yapılmış adeta ve 10. Yıl marşı eşliğinde de servise sunulmuş.

Bu susuzluk niye? Ne oldu bizim topluma. Aç mı bırakıldık yoksa aç mı bıraktık kendimizi? Aklıma birden yıllar önceki UEFA kupalarından birinde Galatasaray'ın Monaco'ya attığı golde spikerin ağlayarak sunuculuk yapması geldi şimdi de...

Her ne ise! Yine çıktık açık alınla. Biz buna bakalım.

7 yorum:

  1. görmemiş derler adama yahu...
    hatta görmemişin bir ... derler.
    edib

    YanıtlaSil
  2. İnşallah bu konuda bir olgunluğa varırız artık, bu da bu tür başarıların normalleşmesiyle olur herhalde...

    YanıtlaSil
  3. Ailenizle birlikte hepinize hayırlı, huzurlu ve feyizli kandiller diliyorum.
    Allaha emanet olunuz

    YanıtlaSil
  4. Hayırlı kandiller ali kardeş.....

    YanıtlaSil
  5. @edip; haklısın edip, hoşgeldin bu arada.

    @talha can; inşallah, artık normalleşmemizin vakti geldi.

    @mehmet abi; teşekkürler mehmet abi. bilmukabele.

    @mihriye sultan; teşekkür ederim, size de iyi kandiller dilerim. ben de tam sizinle ilgili bir yazı yazıyordum, o esnada gelmiş yorumlarınız. burayı ziyaret ettiğinizi de bilmiyordum doğrusu. hoş geldiniz.

    YanıtlaSil
  6. @mihriye sultan; hayatta çok şey tevafuktur zaten.

    YanıtlaSil