26 Nisan 2007

Fıkra

Blogda yazmaya karar verdiğimde Ali ile neler yazmamı istediğini filan konuştuk, Ali bana direk Cenk Ünal'ı örnek gösterdi. "Onun gibi yap sen" dedi. "O ne yapıyor?" dedim. "Fıkra yazıyor, soru soruyor, blogunu idare ediyor işte, sen de aynı şekilde yap" dedi. Gerçekten de bugün baktım, gün içinde bir çok haber sitesinde yer alan videoyu hiç bir yorum yapmadan almış bloguna, sadece başlıkta Bush'un emekliliğe hazırlandığını yazmış. Hoşuma gitti, önemli olan bir şeyler paylaşmak değil mi? Belki haber sitelerine bakmayıp sırf blog gezen internet gezginleri de vardır hem. Neyse işte, lafı uzatmayayım, ben de onun gibi yapacağım bugün, son günlerde gruplarda, maillerde dolaşan bir fıkrayı akataracağım size.

Hukuk fakültesinde Ali ile beraber okuduk. Hocalarımız kazık soruları ile nam salmışlardı. Onlar için sadece soruların kazık olması yetmiyordu galiba, notları da bir o kadar kısarlardı. Mesela bir Çetin hocamız vardı ki evlere şenlikti; 500'den fazla öğrencinin girdiği sınavdan 15-20 kişi geçebilmişti. Bir Saim hoca vardı, öğrencilerle dalga geçerdi ders arasında, sınavda hepinizi ters köşeye yatıracağım derdi.

Son günlerde bir kaç arkadaştan aynı fıkrayı mail yolu ile alınca nedense birden o günler aklıma geldi. İşte üniversite yıllarımızı aklıma getiren o fıkra:

Üniversite yemekhanesine giren bir öğrenci tüm yerler dolu olduğundan gidip hocasının bulunduğu masaya oturmuş. Hoca kaşlarını çatarak: "öküzler ve kuşlar aynı masada oturamaz!" demiş. Bunun üzerine öğrenci: "O zaman ben uçuyorum..." diye cevap vermiş. Hoca cevaba cok sinirlenmiş, sınavda öğrenciye takmış ve sınavının başarısız geçmesi için elinden geleni yapmış. Yalnız sınavda öğrenci tüm soruları mükemmel bir şekilde cevaplamış. Hoca öğrenciye: "Sana son bir soru soracağım" demiş. "Yolda yürürken iki torba bulduğunu hayal et, birinde akıl var, diğerinde ise para var. Hangi çuvalı alırsın?" Öğrenci: "Para olan çuvalı seçerdim..." Hoca: "Ben akıl olan çuvalı seçerdim..." Öğrenci: "Normal! Kimde ne eksikse onu seçer..." Hoca çok sinirlenmiş, öğrencinin not defterini alıp içine "Öküz" yazmış. Öğrenci nota bakmadan odadan çıkmış. Bir dakika sonra öğrenci kapıyı aralamış : "Sayın profesör, imzanızı atmışsınız, fakat notumu yazmayı unutmuşsunuz." demiş.

4 yorum:

  1. Efendim,Cenkunal öyle sanıldığı gibi bloguna eklemelerde bulunurken çok da kolay hareket etmiyor.
    Kurcalanırsa,hepsinde bir takım mesajlar bulunabilir.
    Cenkunal'ın işi de zor yani.
    Keşke benim de sizin gibi bir arkadaşım olsaydı.
    :-)

    YanıtlaSil
  2. cenk bey; öncelikle size bundan sonra cenk abi diyebilir miyim diye sormak istiyorum. efendim, sizin mesaj vermediğinizi düşünmedim ben, muhakkak mesajlarınız vardır ancak benim yazdıklarım mesajlı ya da mesajsız, sizin blogun formatında olacakmış. alinin söylemek istediği buydu.

    beni de arkadaşınız olarak görebilirsiniz. hatta sizin de yoğun dönemleriniz olursa blogunuza katkı sağlayabilirim :)

    YanıtlaSil
  3. Merhaba A.Selim Can Bey
    Cenk Beyden istifade edilecek çok şeyler vardır
    Ona rahatlıkla "Abi" diyebilirsin
    Ama sakın ve sakın "Amca" deme...
    Selamlar

    YanıtlaSil
  4. blog dünyasında en sık ziyaret ettiğim bloglardan biri cenk abinin blogudur mehmet abi. izleyebildiğim kadarı ile tüm okuyucuları da cenk abi diyorlar galiba. siz de bu konuda bana destek olduğunuza göre ben de cenk abi diyeceğim bundan böyle. yorumunuz için ayırca teşekkür ederim.

    YanıtlaSil