28 Nisan 2007

Demokrasi

Demokrasiye
sözde değil özde inanan bir zihniyet istiyoruz!!!
Blogcuları bu konuda hassasiyet göstermeye davet ediyorum.

10 yorum:

  1. Zaten bütün meselede burdan çıkıyor ya.
    Sözde mi,yoksa özde misin? denilip herkesin ruhuna pranga vurmak isteyenler memleketi on yıllardır bu durumda bırakmadılar mı?
    Esas uzlaşmayı milletin değerleriyle gerçekleştirmesi gerekenler de cumhuriyete olduğu kadar,demokrasiye de özde bağlı olmasını öğrenmek zorundadırlar.

    YanıtlaSil
  2. yorumunla sağladığın katkıdan dolayı ve blogundaki anlamlı şiirden dolayı teşekkür ederim cenk abi.

    ben buradan blogcuları demokrasi konusunda hassasiyet göstermeye davete ederken, bu yazıya yorumlar yazarak yahut kendi bloglarında benzer hissiyatlarını paylaşarak demokrasiye sahip çıkmalarını istemiştim. ancak açıklama yapılalı 2 gece oluyor, benim yazıyı yazmama neredeyse 24 saat oluyor ancak gezdiğim bir çok blogda ne yazık ki konuya dolaylı bile yaklaşan bir yazıya rastlayamadım, üzüldüm.

    oysa blog camiası neticede sivil bir güçtür ve bu gücünü kullanmaları gerekir diye düşünüyordum. şu an itibariyle hayal kırıklığı yaşıyorum.

    YanıtlaSil
  3. Devlet ve millet olarak hassas bir dönemden geçiyor,demokrasi sınavı veriyoruz hep beraber.

    Demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne inanan,yasalara bağlı sade bir vatandaş olarak görevimi ifa etme babından derim ki;

    Demokrasi katılımcı bir sistemdir.Farklı düşüncelerin olmasıda gayet normaldir.Mücadeleler muhakkak olacaktır.Ama bunun zemini hukuk dairesinde kalmalı yeride yüce meclis çatısının altı olmalıdır.Demokrasinin anlamını bilmeyenler veya benimseyememiş olanlar her kim olursa olsun şunu bilmeliler ki;bu devletin gerçek sahipleri olan aziz ve necip yüce Türk milleti bu tarz antidemokratik tavırları benimsememekte,kınamakta,protesto etmektedir.

    Temennim;Birlik ve beraberlik içerisinde hukuk zemini ve demokrasi çizgisinden hiç şaşmadan yola devam edilmesi.Unutmayalım ki;bu güzelim cennet vatanda hep beraber yaşıyoruz.Farklı düşünce ve kültürde insanların olması bizim zenginliğimizdir.Bundan korkmamalıyız.

    Hülasa-i kelam;Muasır bir medeniyete ulaşabilmemiz için unutmayalım ki;"Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir."Lütfen sözde değil özde demokrat olalım!

    YanıtlaSil
  4. Ali bey, blogların sivil güç fikrine katılmakla beraber, ben aslında bunu yazınca gördüm fakat, açıkçası pek yazmak gelmedi içimden ve bloğumda paylaşmak istediklerimi de geri çektim.
    Neden diye soracak olursanız.
    bu konu hakkında gördüğüm ve yorum bıraktığım bloklarda sırf demokrasiden yana görüş belirttiğim için örümcek kafalı diye de hitap eden oldu, saygı bile duymuyorum diyende.
    benim için önemli mi bunlar?kesinlikle değil.Umurumda bile değil.Kötü söz sahibine aittir, der geçerim.
    Sonuçta ikiye bölünme var..Birincisi Gül'ün köşke çıkmasını isteyenler ikincisi istemeyenler.Çıkıp çıkmaması bir tarafa, sırf demokrasiye saygı duyup, buraya kadar demokratik yollarla gelen birisine saygı duymasını becereni görmedim yeridir.Daha buraya yazan olmamış ama, gelecek biri, yok efendim şöyle de şöyle, nasılsa burda yazmak kolay.Yorum üstüne yorum.uğraşta dur.Bir yere varamayacan zaten.Boşuna zaman kaybı.değmez.
    ne olursa olsun şu fikirde insanlar uzlaşabildiği müddetçe demokrasi olur."SEVMESEMDE, İSTEMESEMDE MECLİSİN SEÇTİĞİNE, DEMOKTARİK YOLLARLA BURAYA KADAR GELENE SAYGI DUYMAK ZORUNDAYIM"
    Yok bundan ötesi bence.
    saygılar...

    YanıtlaSil
  5. hangi demokrasi? cuma aksami kazakistanda muhtira olmadi

    YanıtlaSil
  6. ben de kestirmeden soyle bir katkida bulunayim.

    YanıtlaSil
  7. @emircan; hocam yorumunuzla verdiğiniz katkıdan dolayı teşekkür ederim.

    @suveyda; söylediklerinizde haksız değilsiniz ancak benim bu cümleyi buraya yazmamdaki sebep salt abdullah gül'ün cumhurbaşkanı seçilip seçilmemesi ile alakalı değildi, elektronik bildiriye karşı bir dik duruş sergilenmesi ile ilgili idi. ve kanaatimce o bildiri hiç bir kesim tarafından benimsenmedi zaten (çok şükür). dolayısı ile kimin ne yorum yazacağı umurumda değil, eğer aleyhte yazacak olanlar varsa da gelsinler buyursunlar, yazsınlar. hepsinin tek tek cevabı verilir. yorumunuz için teşekkür ederim.

    @murat özdemir; ince zekanızla verdiğiniz mesaj için teşekkür ederim. topal da olsa bir demokrasimiz var işte, kanada demokrasisi ile kıyaslama :)

    @nelly; katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  8. Demokrasiz Cumhuriyet Olur mu?
    Saddamın Irakı bir Cumhuriyetti..
    İranda bir Cumhuriyet...
    Suriyede...
    Batı devletleri de birer Cumhuriyet
    Aradaki fark ne?
    Demokrasiye sahip olabilmek...
    Türkiyede bir Cumhuriyet...
    Özde mi Sözde mi?
    Bilemem ama adı Cumhuriyet...
    Türkiye'de Demokrasi olursa Irak'tan ve İran'dan farklı bir Cumhuriyete sahip olur...
    Demokrasi mi o da neymiş?
    Türkiyede demokrasi her zaman biryerlere takılı bekler
    Her zaman Sözde var demokrasi...
    Ama Özde hiç olmadı...
    Birgün olur umarım...
    Olur mu acaba..
    Bence olacak....
    İstemeselerde birgün Olacak...
    Bekleyelim görelim...
    Ya sabır.....

    YanıtlaSil
  9. mehmetabi ve kâzım mızrak; yorumlarınız ve temennilerinize katılıyorum, teşekkür ederim.

    YanıtlaSil