5 Aralık 2006

Yüksek Yüksek Tepelere

Yüksek Yüksek Tepelere türküsü beni her zaman hüzünlendirir. Bunun iki sebebi var; annem ve ablam... Her ikisi de gurbette yaşadıklarından bu türkü adeta onlar için söylenmiştir ve her ikisi de bu türküyü sürekli mırıldanır(dı). Artık söylenmiyor da olsa ben gizli gizli dinlerim bu türküyü. Hemen her youmcunun yorumu da kayıtlıdır bilgisayarımda. Peki bu türkünün hikayesi nedir? Okuyalım.

Türkünün sözleri için de lütfen
tıklayın.

7 yorum:

  1. Hüzünlü bir hikaye..

    Neden gizli dinliyorsunuz?

    YanıtlaSil
  2. niye bu günlerde herkes türkülere takmış durumda.
    türkü haftası varsa şayet bilelim.

    bu türkülerin filmleri yapılmıştı bir ara.televizyonlar verdi.
    bende orda izlemiştim.

    YanıtlaSil
  3. Denizli hapsinden tahliyemizden sonra meşhur Şehir Otelinin yüksek katında oturmuştum. Karşımda güzel bahçelerde kesretli kavak ağaçları birer halka-i zikir tarzında gayet lâtif, tatlı bir sûrette hem kendileri, hem dalları, hem yaprakları, havanın dokunmasıyla cezbedârâne ve cazibekârane hareketle raksları, kardeşlerimin müfarakatlarından ve yalnız kaldığımdan hüzünlü ve gamlı kalbime ilişti. Birden güz ve kış mevsimi hâtıra geldi ve bana bir gaflet bastı. Ben, o kemâl-i neş'e ile cilvelenen o nâzenin kavaklara ve zîhayatlara o kadar acıdım ki, gözlerim yaş ile doldu. Kâinatın süslü perdesi altındaki ademleri firakları ihtar ve ihsasıyla kâinat dolusu firakların, zevallerin hüzünleri başıma toplandı. Birden hakikat-ı Muhammediyyenin (A.S.M.) getirdiği nur, imdâda yetişti. O hadsiz hüzünleri ve gamları, sürurlara çevirdi. Hattâ o nurun, herkes ve her ehl-i îman gibi benim hakkımda milyon feyzinden yalnız o vakitte, o vaziyete temas eden imdat ve tesellisi için Zât-ı Muhammediyyeye (A.S.M.) karşı ebediyyen minnettar oldum.

    YanıtlaSil
  4. @ebruli; bu türküyü dinlediklerinde üzülenler oluyor, acıyı hatırlatıyor. hatta benim dinlememden bile üzülmelerini istemediğim için gizli dinlemek zorunda kalıyorum.

    @suveyda; bu sıralarda pek blog gezemiyorum. türkülere mi takılmış durumdalar? haberim yoktu. türkü haftası ilan edebiliriz ama...

    @emridağ çiçeği; "...kainat dolusu firakların, zevallerin hüzünleri..." bu cümlelerin yazarı da hep gurbeti, firakı yaşamış. onun imdadına yetişen hakikatin bizim de imdadımıza yetişebilmesi bize bağlı değil mi? hakikat-i muhammediye hepimize lazım ama; özellikle de gurbeti düşünenlere...

    YanıtlaSil
  5. bu türküyü hemen internetten bulup dinlicem. :)

    YanıtlaSil
  6. Merhaba Ali Bey
    Hayırdır ya durup dururken "Yüksek Yüksek Tepelere" türküsü aklına geldi.
    Bırak bu türküyü başkaları söylesin ve hüzünlensin.
    Tüm işlerinde hayırlar ve hayırlı tüm işlerinde daim muvaffakiyetler dilerim.
    Saadeti dareyne nail olmanız temennisiyle Allah'a emanet olunuz.

    YanıtlaSil
  7. fatih, bul ve dinle, güzel türkü.

    mehmet abi, ben de gurbetteyim ya, ondan ;) dualarınız ve temennileriniz için çok teşekür ederim abi. siz de allaha emanet olun.

    YanıtlaSil