29 Eylül 2006

Burası Türkiye, Bir Türkiye Gerçeği

Birileri lütfen bana şu görüntüleri (Mine Koşan ve İbrahim Tatlıses şovunu) bir yorumlasın. Ben anlamadım bu işi...

7 yorum:

  1. Şimdi anlatmaya çalışayım efendim.Bu İbo bu işleri zaman zaman yapar.Yanındaki bayanı bilmiyorum ama.Bu arada ekranın sağ üst köşesinde bjk-0 kay-0 yazıyor.Alt yazıda ise Fenerbahçe yönetiminin karıştığını filan yazıyor.Her zaman ki gibi:)

    İbo kendinden geçmiş vaziyette:)Bir kısım seyircide tabi.Ama yine de bizim milletimizin her ne olursa olsun saf ve temiz olduğu aşikar.Bu arada Savaş abimiz de hüşu içerisinde dinliyor.Ama bence misafirlerden biri eksik.Zekeriya Beyaz hocamız da orada olmalıydı:)Ama bir tek İbrahim abimizin Ya leyl,ya leyl ya aynilerini anlayamadım:)
    Son olarak "Hu demek ister" ilahisi de bana çok ilginç geldi.

    YanıtlaSil
  2. Ali Bey,bakıyorum o show senin, bu show benim geziyorsunuz.Bu arada Ramazan epey yaramış, kilo almışsınız yada ekran öyle gösteriyor.Hem ayrıca nakaratta dansöz iki göbek atabilirdi.

    YanıtlaSil
  3. Emircan bey, ne güzel yorumlamışsınız :)

    Coşmuşlar, coşturmuşlar maşallah..

    YanıtlaSil
  4. :) video çok eğlenceliydi, emircan hocamın yorumu da daha bir lezzet katmış olaya..

    YanıtlaSil
  5. tüm hüsn-ü zannımı toplayarak konuşuyorum ve karelerdeki iğrençlikleri hiç görmemeye çalışarak bu görüntülerden milletin hala dini öğelere olan ilgisini görmekten mutlu oldugumu belirtmek istiyorum. bahriyeli...

    YanıtlaSil
  6. yorumlarınız için teşekkür ederim. gerçi bir tek bahriyeli anonim istediğim tarzda bir yorum yapmış.
    ben biraz daha sosyojik bir yaklaışm bekliyoırdum yorumlarda.

    işin doğrusu bu görüntüyü ilk izlediğimde kısa süreli bir şok yaşadım. bir taraftan islami ögelerin ağırlıkta olduğu ilahi ve kasideler, diğer taraftan bir şov proğramı... ancak daha ilginç olanı ise stüdyo izleyicilerinin tepkileri. hatta tatlısesin o çook masumane duruşu. hadi tatlıses yılların sanatçısı diyelim, istediği anda kendini diledeği formata sokabilen biri ama seyirci de aynı değil ya... bu millet esasında küçük bir kıvılcım bekliyor manevi değerlerine dönebilmek için, bana bunu düşündürdü bu görüntüler.

    bir başka konu ise şu; böyle bir şey islam aleminde ancak türkiyede söz konusu olabilir galiba. yani bir şov proğramında bir bayan sanatçının ilahi&kaside söylemesi, peygamber efendimize medineye hoşgeldin diyen ensarın kasidesini yorumlaması ancak bize mahsus olabilir. evet, talaal bedru kasidesini şu hali ile besteleyen mısırlı ünlü sanatçı ümmü gülsüm imiş ancak onun yaptığı burda söz konusu olan şov değil bir sanat.

    netice-i kelam, ben şunu anladım ki, gerekten de anadolu müslümanlığı denen bir olgu var. kim ne derse desin...

    anonime küçük bir not: lütfen her şeyi ifşa etmeyelim :) ayrıca ramazan ramazan göbek attırmak olmazdı.

    YanıtlaSil
  7. mühendis bey, evvela hoşgeldiniz.
    çok doğru tespitleriniz var. teşekkürler.

    önceki yorumumda bahsettiğim ümmü gülsümün, telaal bedru kasidesini sesinden dinlemek için lütfen tıklayın.

    YanıtlaSil