12 Haziran 2007

'Kendine Gel Kadın'

Gazeteci Nazlı Ilıcak bana pek samimi gelmeyen bir tip olsa da demokrasi mücadelelerinde ön saflarda olduğunu da inkar edemeyecğim bir yazar. Tartışmalaradaki üslubu ise fevkalade oturaklı ve neyi savunduğunu gayet açık anlatabilen, karşısındakini kendine olan güveni ile rahatsız edebilecek bir kabiliyete sahip ve cesur.

İlericilik diye tabir edilen olgunun öncüsü olması gereken emekli bir generalin Nazlı Ilıcak'a "kadın, kadın..." diye hitap edişi yazarın bu özelliklerini tekrar hatırlamama sebep oldu.

Garip bir ülkedeyiz vesselam. Biz sadece kendi kendimize benzeriz. Ne doğuya, ne batıya!

Kaynak: Milliyet

4 yorum:

  1. # Tespit

    Biraz klasik, ve ama gerçekci bir ifadeyle; Nazlı Ilıcak 'a yapılan bu hegemonik çıkış.. aslında, sayın Ilıcak 'ın temsil ettiği şekilde düşünün tüm insanlara karşıydı.

    Konuyu gündeme getirdiğiniz için teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  2. #

    "düşünün" şeklinde mi yazmışım acaba, "düşünen" olacaktı..

    YanıtlaSil
  3. Evet Ali Bey
    Bir garip ülke oldu benim Türkiyem
    Düşünün hele:
    Doğu Perinçek gibilerle kol kola olan; TV leri kanal kanal gezerek arzı endam eden, meydanlar da nutuklar atan, emekli general ve diğer emekli üniformalıların hali ve tavrı gerçekten ibret verici ve çok düşündürücü...
    Türkiyede kimin muhafazakar kimin ilerici olduğu ise birbirine karışmış durumda
    Binmişiz bir alamete....
    Allah sonunu hayr ede....

    YanıtlaSil
  4. @kazım mızrak; çok doğru bir tespitte bulunmuşsunuz. ben teşekkür ederim.

    @mehmetabi; şu son aday listelerinde de görüldüğü üzere sağ ve sol kavramlarının da birbirine girdiği bir ülkedeyiz biz mehmet abi. ilericilik tabiri bazıları için aslında sadece bir kalkan sanırım.

    YanıtlaSil