8 Temmuz 2006

Bu Eleştirilerin Maksadı Ne?

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı hükümeti eleştirmiş. Sebeb bulmak kolay eleştirmek için. Esas önemli nokta, maksat nedir bu eleştirilerden? Sayın Ok'un eleştiri mevzuu, Şemdinli, Yücel Aşkın ve Danıştay olaylarında hükümetin, kendisini yargı yerine koymuş olması.

Peki ama bu konular nedeniyle hükümetin eleştirilmesinden maksat ne? Ve devlet kuruluşları ve vatandaşlar arasında taraf gütmemesi gereken yargının iddia makamında bulunan başsavcı rolündeki bir şahıs nasıl böyle tarafgir açıklamalar yapabilir? Böylesine açıklamalarda bulunmak, tam da eleştirilen konuma düşmek değil midir?

Nasıl ki hükümetin kendisini yargı yerine koyma iddiası ile eleştiri yapılıyorsa, başsavcının da, üstelik gündemde böyle bir konu yokken hükümete eleştiri yöneltmesi işin perde gerisinde "siyasi" başka nedenler olduğu vehmini uyandırmaz mı?

Yasama, yürütme ve yargının birbirinden bağımsız olduğu demokratik bir ülkede kurum ve kuruluşların, belirli kimi zamanlarda, birbirlerinin ayaklarına böylesine çelme takıyor görüntüsü vermesi, doğrusu hem ülke adına, hem millet adına esefle karşılanması gereken acı bir tablodur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder