25 Kasım 2012

Çocukluğumun Oyunları

Şimdiki nüfusun belki en şanslıları bizim nesildi diye düşünüyorum bazı zamanlar. Gerçekten de bizden hemen sonraki nesille bile aramızda uçurum olduğunu görüyorum. Hatta 80'lere olan özlem sosyal medya ve internet aleminde en çok paylaşılanlar arasında yer alıyor. Bizim nesil, yani 80'lerde çocuk olanlar bir nebze de olsa eskiye dair bir şeyleri görebildik çok şükür.

Zaman zaman aklıma gelen çocukluğumuzun unutulmaya yüz tutmuş oyunlarını hatıramızda taze kalmaları ümidi ile yazmayı düşündüm.

İlk aklıma gelen çivi idi. Genelde büyük boy bir çivi ile oynanıyordu. Tam bir sokak ve kış oyunuydu zira oyun ancak kıvamlı bir çamur üzerinde oynanabiliyordu. Rakibinizin attığı noktayı çevrelemek ve çıkışına mani olmaktı oyunun amacı. Bu oyunun en zevkli yanı çok dar bir noktadan çıkışta çivinin diğer çizgilere değip değmediğinin tartışılması idi.

Doğrusu yazarken bile şimdi imkanım olsa da kafama uygun bir dostla bu oyunu oynasaydım diye düşündüm.

Topaç, misket ve aklıma gelmeyen daha nicesini de bir başka defa yazmak üzere şimdilik bununla yetineyim.

5 yorum:

  1. İADEYİ ZİYARETE GELDİM
    BİZDE 5 TAŞ MİSKET YAKANTOP İSTOP GİBİ OYUNLAR OYNARDIK
    HEY G,İDİ GÜNLER HEY
    HAYIRLI AKŞAMLAR

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hosgeldiniz. nasip olursa onlari da yazmak istiyorum.

      Sil
  2. çocukluğum aklıma geldi herşeyi ayrı bir anı güzellik.tşk

    YanıtlaSil
  3. Ben sizin bahsettiğiniz oyunu bilmiyorum. Sanırım erkeklerin oynadığı bir oyun olsa gerek. Biz arkadaşlarla daha çok adam asmaca ve s.o.s. oynuyorduk. Sokaklarda betonların üzerine yazardık. Topraktan tebeşir gibi yazabilen taşlar buluyorduk bunlarla yazıyorduk. Çok güzel oluyordu, bedava. :)

    YanıtlaSil