2 Temmuz 2012

Bugünün Çocukları

İsterdim ki, çocuğum evin önünde seksek oynasın. Onun da bir Aysel teyzesi, Mihriban ablası olsun, Hacı Arif amca ve Hacı Süleyman amca gibi bakkallardan alış veriş yapsın, namaz vaktinde ekmek almaya bakkala gittiğinde bir süre kapı önünde beklesin; bunları istiyordum. Kibrit camisinde cuma geceleri okunan duadaki nikah yenileme kısmının kendince anlamsız gelmesine kıkırdasın, sıcak teravih namazlarından çıkan cemaate kovasındaki soğuk suyu dağıtan amcayı izlesin istiyordum.

Sokak kenarlarında kaldırımlarla yol arasını bölen ve şırış şırıl akan arkta sanki kendi marifeti ile yarışıyormuş gibi arkadaşlarıyla küçük dal parçacıklarını yarıştırmasını da isterdim çocuğumun.

Artık Play Station oyunları her tarafı fethetmiş. Çocuklar yağmurlu günlerde çıkıp çamurda oynayabilecekleri oyunları oynamayı bırakalı çok olmuş. Hatta güneşli günlerde bile çıkıp top oynamıyorlar. Sanal alemden uzak yapabildikleri tek alternatif eğlence yaz mevsimine mahsus olmak üzere bisiklet kullanabilmek. O da sadece evlerinin çevresinde... Zira aileler güvenmiyorlar; haklılar çünkü şehirler artık güvenli değil...

Acaba bugünün çocukları kendi hallerinden memnunlar mı? Ve yarın onlar da kendi çocukluklarını özleyecekler mi?

Not: Bu yazı 10.10.2009'da yazılmıştı.

9 yorum:

  1. Verdiğiniz bilgiler çok yararlı oldu Tül Perde Modelleri olarak

    size teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
  2. Peki bugünün çocukları nasıl? Bir değişiklik var mı etrafınızda, çocuklarınızda, fikirlerinizde?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. elbette çok farklı şimdiki çocuklar. pc ve tv başından neredeyse kalkmıyorlar. bu anlamda çocuklarımın akranlarına göre çok şanslı olduklarını düşünüyorum. pc ve tv başında değiller, komşu çocuklarıyla arkadaşlıkları var, parka bahçeye inip oynuyorlar ama her şeye rağmen bizim zamanımızın çocukları kadar şanslı değiller.

      Sil
  3. İnayet bey camisinden cuma geceleri verilen salaları da unutma:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doğrusu inayet bey camisi tecrübesini benim çocuklarımın yaşamasını istemem :) fakat aklıma yeni bir yazı konusu getirdiğiniz için teşekkür ederim hocam.

      bu arada hala camilere gidebildiğim için allaha şükretmem gerek ;)

      Sil
  4. Kaliteli ve özgün paylaşımlarınızdan dolayı sizlere teşekkür eder başarılarınızın devamını dilerim. Blogunuzu yakından takip ediyorum.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba,
    Geleceğimiz, göz bebeklerimiz çocuklarımız için yazdığınız yazı övgüye değer.
    Çocuklarımız için ne yapsak azdır.
    Hayırlı günler dileğiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim sabahattin bey.

      sizin blogunuzu da ilk ziyaret ettiğimde gerçekten istifade edeceğimi gördüm ve hemen takibe aldım. paylaşımlarınızın devamını dilerim.

      Sil
  6. Teşekürler, Çok güzel paylaşımlarınız var. Blogtaki yazılarınızı izliyorum. kurusıkı silah modelleri diye bir sitem var yazılarınızı burdada paylaşmak isterim.

    YanıtlaSil