28 Aralık 2010

Elveda!

Aralık 2010 itibarıyla blogum 5. yılını tamamladı. Tam 5 yıldır hemen hemen ara vermeden çeşitli konulardaki düşüncelerimi, duygularımı, kendi çektiğim fotoğraflarla beraber başkalarına ait beğendiğim fotoğrafları, kimi yazarların ve bloggerların yazılarını, kısacası birçok şeyi daimi ziyaretçi sayım olan 5-10, bazen 20 kişi ile, google ve benzeri yollardan gelen yüzlerce kişi ile paylaştım.

Bu platformu önemsedim. Yazdıklarıma, paylaştıklarıma; bunun yanında dil kurallarından, konu seçimine kadar her ayrıntıya elimden geldiğince azami dikkat etmeye çalıştım. Kişileri incitmemek en önemli önceliğimdi, umuyorum böyle bir sıkıntı yaşayan ziyaretçim olmamıştır.

Bir blog için bence 5 yıl önemli bir zaman dilimi. Benimle beraber başlayan birçok blog bugün yok. Var olanlarsa tabiri caiz ise can çekişiyorlar. Zaman zaman benzer durumları benim blog da yaşadı ancak her şeye rağmen canlılığını koruyan bir blogum vardı diye düşünüyorum. 5 yıldır toplam 496 adet yayınım olmuş. Bu da senede ortalama 100 yayına tekabül ediyor ki, hiç de fena bir rakam değil. 2009 yılının ilk iki ayı hariç, hemen hiç bir ay blogumu yayınsız bırakmamışım.

Neticeye gelecek olursak, her şeyin bir ömrü olduğu gibi bu blogun da bir ömrü olmalı. Blog bir kaç gün daha açık olacak. Muhtemelen yılbaşı akşamı ise kapanacak.

Bu vesile ile başta bloguma ilk zamanlarda yazdıkları yazılar ile katkıda bulunan Tuğrul Cenker'e, Fethi Kaya'ya, Fatih İşgören'e ve A. Selim Can'a, ayrıca yorumlarıyla her zaman bloga renk katan değerli Mehmet Abi'ye, yine blogumu şu ana kadar izlemeye alan 9 kişiye, diğer tüm ziyaretçilere ve yorumculara teşekkürlerimi sunuyorum.

Hayatta olursam ve Blogger da hizmete devam ediyor olursa tam 5 yıl sonra blogu tekrar açıp eski yazı ve yorumların okunabilmesini sağlamayı düşünüyorum.

Sağlıkla kalın...

5 yorum:

  1. Muhterem Ali Bey Kardeşim
    Çok faydalı ve çok güzel şeyler paylaştın bizlerle...
    Hayrola yahu 5 yıl dediğin ne ki?
    Daha nice Beş yıllara diyecekken...
    Bizleri bırakıp;
    Nerelere gidiyorsun:)
    Yazılarınla ve yorumlarınla her zaman kaliteli ve örnek oldun...
    Çok müstefid olduk...
    Umarım kararını yeniden gözden geçirirsin...
    Ayrıca buraya uğramak ve yorum yazmak benim için bir zevkti...
    Bu fırsatı verdiğin için ben de sana çok teşekkür ederim...
    Saadet-i dareyn temennisiyle Allaha emanet olunuz...
    Muhabbet dolu kalbi selamlar...

    YanıtlaSil
  2. Bloglar alemiyle tanışmama vesile olan,takip ettiğim bloglar arasında öncelik verdiğim,zevkle takip ettiğim bir bloğun kapanması tabii olarak beni üzer.Ben de Mehmet abi gibi kararını gözden geçirmeni dilerim.

    Yahu beş yılda bir siyasetçiler millete dönerler:)demokrasiyi işletirler sana ne oluyor varsın başkaları düşünsün:)durmak yok yola devam...

    YanıtlaSil
  3. Emircan bey gibi ben de blogistanı sizle tanıdım. benim gibi başkaları da var. Bu durumda siz başkan oluyosunuz. Şimdi biz toplaşıp: "Yapmayın başkanım!" desek bir etkisi olur mu?

    Peşin söyleyeyim, "böyle tebeaya böyle başkan" cevabı geçersizdir. 5 senelik başkanlığa: "Giden gitti kalan sağlar bizimdir" demek yakışır. :)

    YanıtlaSil
  4. Haydi Cenkunal...
    Eyvahhh demeden...
    Sonlara kalmadan...
    Fazla gecikmeden...
    Senin de reyin var...
    Bak gitti gidiyor Ali Bey...
    Sen de artık birşeyler söyle...
    Demedi deme...

    YanıtlaSil
  5. yorumlarını için hepinize teşekkür ederim. cenk abiyi de yorum yazmış olarak kabul ediyorum zira telefonda iletti o da düşüncesini... ayrıca çinde yaşayan bir arkadaşım da email ile bana üzüntüsünü iletti.

    kapatma kararımda ısrarcıyım. inşallah başka mecralarda yine görüşürüz. zaten aktif kullanmasam da twitterda varım. her ne kadar orayı kullanmayacağımı daha önce yazmışsam da görebildiğim kadarıyla önüne geçebilmek çok zor çünkü bakanlar, siyasiler demeçlerini bile oradan yapmaya başladılar. bu yüzden ister istemez orayı takip etmek zorundayız.

    hepinize tekrar teşekkürlerimi iletirken yeni yılın da hayırlı olmasını temenni ediyorum.

    YanıtlaSil