15 Temmuz 2009

Özür sırası kimde?

Geçtiğimiz günlerde iki yönüyle tatsız bir olayın yaşandığını hepimiz biliyoruz. İki yönüyle tatsızdı; Topkapı Sarayı'nda şarabın ön plana çıakrıldığı bir konserin yapılması ve bir grup gencin bu yüzden sarayı basmaya kalkışması.

Topkapı Sarayı'nda elbette geçmişten bugüne konser de verilmiştir, alkollü içecekler de tüketilmiştir. Ancak yaşanan olaylara benzer bir hadiseye davetiye çıkartırcasına alkolü ön plana çıkarmanın da hiç bir anlamı yoktur. Ancak buna rağmen yapılan protesto da usulüne uygun değildir.

Neticesi itibariyle olay tatlıya bağlandı. Alperenler İdil Biret'i ziyaret etti ve özür diledi. Ancak olayın bir kahramanı daha var, o da sayın Kültür Bakanı Ertuğrul Günay. Öyle ya da böyle 70 milyonun bakanı olan bir kişinin küçük bir grup hakkında "yaratıklar" tabirini kullanması uygun düşmemiştir. Neticede karşısında yıllardır var olan ve kısa bir süre önce liderlerini elim bir kazada yitirmiş, belki bu yüzden de bu tür hadiseler için kullanılmaya açık olan bir grup var ve bu grubun içindeki bir kaç çürük yüzünden grubun tamamını itham altında bırakacak böyle bir söylemi dile getirme hakkı bulunmuyor sayın bakanın.

İşte bu yüzden de kanatimce özür sırası sayın bakanda.

2 yorum:

  1. Ali bey merhaba,
    Konu ile alakasız olacak ama kat sayı değişikliği ile ilgili danıştaya açılan davanın önemi nasıl olur?

    YanıtlaSil
  2. merhaba,

    kimilerine göre davanın aleyhte sonuçlanması önem arz eder, kimilerine göre de lehte... bu yüzden davanın önemi nasıl olur bilemem ancak neticede ortada iptale konu edilebilecek bir karar var ve bunun için de açılmış bir dava var. normal şartlarda konu bir eğitimci bilirkişi tarafından incelenecek ve buna göre karar verilecektir ancak danıştayın geçmişten bu yana verdiği kararlara bakılırsa düzenlemeyi iptal edeceğine kesin gözü ile bakılabilir.

    YanıtlaSil