17 Nisan 2009

Acaba minareler...?

Acaba diyorum... Merkezi sistemle ezan okunan yerleşim merkezlerinde bir süre sonra sadece mimari görüntü olmaktan öteye gitmeyecek minarler yeni camilere yapılmaz mı olur? Vaz mı geçilir minarelerden?

5 yorum:

  1. Minareler yok olmasın sakın...
    Minerelere çıkarak mikrofonsuz ve hoperlörsüz güzel sesli müezzinlerin ezan okumalarını çok özledik...

    YanıtlaSil
  2. Nealaka? Merkezi sisteme geçmeden önce müezzinler şerefelere çıkıp mı ezan okuyorlardı? Benim bildiğim mikrofonla okunuyordu. Hiç minaresiz camii de yapılmadı diye biliyorum. O sizin hüsn-ü kuruntunuz bence Ali bey.

    YanıtlaSil
  3. minare konusu açılmışken camilerde de acaba yeni tarzlar mı denense. yeni bir mimari mi oluşturulsa. ne bilim değişik bir güzellik fena olmaz. en azından abdest alma yerlerinde :) garib

    YanıtlaSil
  4. garip'e katılıyorum. modern mimari de denenmeli camilerde. abdest alma yerinde eski mimarilere de razıyım yeter ki hanımlara da hususi yer ayrılsın.

    YanıtlaSil
  5. yorumlarınız için teşekkür ederim hepinize. ben zaten acaba? dedim. böyle bir şey olmasını da istemem olacağını da pek tahmin etmem. aslında vurgulamak istediğim daha çok ezanı merkezi okuyan yerlerin artık geri eski sitemde okumaları daha iyi olur düşüncesi idi. böylece minareler de işlevlerini yerine getirmeye başlarlar.

    bu arada cami miamrisine yönelik daha önce yazılmış bir yazım vardı. aynen katılıyorum.

    YanıtlaSil