17 Şubat 2008

Çarşaf ve burka nasıl serbest kalır?

Bu haftayı kezzapçı ile geçirdik. Bakalım önümüzdeki haftayı nasıl geçireceğiz? Kaosa kalkmayan eller(!) kaos oluşturmaya çalışıyor. Muhtemelen daha işin başındayız. Cumhurbaşkanının onayından sonra üniversitelerde kaos üretilmeye çalışılacak. Bilim üretemeyen zihniyetin bundan daha iyi yapabileceği bir marifeti de olamaz heralde.

YÖK yasasının geçiçi 17. maddesi de tartışılacak galiba. Değiştirilmemesi taraftarıydım ancak kimi çevrelerce uygulamanın yerleşmesine şart koşulduğu için ona da çözüm bulmak gerektiği kanaatindeyim. Bence o maddeyi öyle bir düzenlemek gerekiyor ki, neyin yasaklanmayacağını değil de neyin yasaklanacağını sıralayarak hem düzenlemenin uygulanırlılığı sağlanmalı hem de Anayasa Mahkemesinin denetiminde sorun çıkarmamalı. Yasaklanmak istenen çarşaf ve burka değil mi? Yazsınlar bunu maddeye. Gerisine karışmasınlar. Yok fiyonklular, yok tavşan kulaklılar, yok baş altı, yok iğneli... Bunlara değinmeye gerek yok. Madde bu haliyle iptal edilirse ordan ötesi kendilerinin bileceği, çarşaf ve burka da serbest kalır.

* * *

NOT: Geçen hafta başlattığım uygulamamı bilgi notu şeklinde sunduğum yazıma iki ziyaretçiden gelen oylama ile 2,5 puan verildiğini gördüğümden bu yana o uygulamanın doğruluğunu sorgulamaya başlamıştım ki, bir dostumun bizzat uyarısı da eklenince artık o uygulamadan vaz geçmeye karar verdim. Dostumun uyarısı şuydu; "madem hafta sonunda bu kadar güncelleme hazırlayabiliyorsun, yine hazırla ama yayınlamak için hafta içini bekle, aralıklarla yayınla" dedi. Bana da makul geldi. Bu yüzden eski uygulamama geri dönüyorum.

3 yorum:

  1. çarşaf ve burka yasaktır maddesi eklense dahi birilerinin ağzı boş bahaneler üretmeye devam edecek, farklı bahaneler sunmaya başlayacaklar bu seferde. Bu bahanelerden biriside başörtülülerin güya açıklara baskı yapması ve başı açık olanların kendilerini azınlık gibi hissetme tehlikeleriymiş. Ben başörtülü birisi olarak bugüne kadar baskı yapmadımda açık olan arkadaşlarıma, yasak kalktıktan sonra mı yapacağım, çok saçma! Hem ayrıca biz bu ülkenin "negro"ları olduk (en azından son birkaç yıldır), yani yasak kalksa da kalkmasa da,çoğunluk olsakta yine de bizler azınlık gibi hissedeceğiz kendimizi.

    YanıtlaSil
  2. bizler çok dikkatli olmalıyız.soguk kanlılıgımızı korumalıyız.aynı zamanda başörtülü
    kardeşler cenab ı hakkın rahmetini celbetmeli.başörtüsü takarken dar got pantulan,makyaj gibi konulara itina göstermeli.tekrar şefkat tokadı yememek için.hocalar zulmeder,kader adaletle hükmeder

    YanıtlaSil
  3. bu güne kadar islamın beş şartı için bile kim kime baskı yapmış ki baş örtüsü için olacak.ben bu insanları anlamıyorum.

    YanıtlaSil