8 Haziran 2006

Çeşni

Magazin aleminin hızlılarından sayılabilecek, avukat arkadaşımla karşılaştım bu sabah adliyede. Akşamdan kalmış hali ile zorlansak da biraz sohbet ettik. En son manken x ile “çıkıyor”muş. İlginç tespitleri var:

1. Dindarlar aldatmazlar. Çünkü aldatmanın temelinde kendi cinsinden olmayan birileri ile arkadaşlık kurmak vardır. Halbuki dindar biri karşı cinsten biri ile arkadaşlık kurmaz. Arkadaşlık kurduğunda sürekli beraber olduğun kişiyi başkaları ile kıyaslıyorsun. Hiç kimse de dört dörtlük olamayacağından ve seni engelleyen bir dürtü ve düşünce de olmadığından, bu çiçek yeter, başka çiçeğe konayım diyorsun.

2. Aynı sebepten mutlu da olamıyorsun. Çünkü senin eksiğinin olduğu bir konuda diğerinin üstünlüğü vardır. Bunu gören partner yanılgıya düşüyor ve diğerine kayıyor gönlü. Bu durumda da mutluluğu bulamıyorsun bir türlü.

3. Magazin aleminin insanları çok basitler. En önemli özellikleri bana göre şu; kendilerindeki olumsuz yönleri direk muhatabında arar. Örneğin yalancıysa önce kendi sana yalancısın der ki o sıfat kendi üzerinden atılmış olsun. Ya da çok safsın der, bunu söyleme nedeni kendi saflığını göz ardı ettirmektir.

Daha bir çok tespiti vardı arkadaşımın. Şimdilik bunlarla yetinelim.

2 yorum:

  1. Magazin haberlerini hic takip etmiyorum elhamdulillah.. Bu zamanda erkek&bayan icin en guvenilir ortam 4 duvar arasi..

    Erkek disarida calismak durumunda. Ancak Allah'tan korkan islam ahlakini yasayan biri zaten kendi edepli oldugundan olumsuz ozellik tasimadigindan karsisindaki kisiye olumsuzluk atfetmez ve aldatmaz, nefsine hakim olmaya calisir..

    Allah korkusu olmayandan hersey beklenir...

    YanıtlaSil
  2. yorumlarınız için teşekkür ederim.

    aslında bu konuda söylenecek çok söz var. inşallah ayrı postalar halinde ilerde değinmek istiyorum.

    YanıtlaSil