27 Haziran 2012

Kül Suyu

Önce bir itirafta bulunayım, kadın bloglarına, daha doğru bir ifade ile hobi bloglarına hep hayran olmuşumdur. Sebebi ise basit; aralarında müthiş bir bağ var. Biri diğerinin bloguna yorum yazıyor, diğeri öbürünü mimliyor, takipçi listeleri bir hayli kabarık oluyor, filan.

Biz burada hükumet kurup hükumet indiriyoruz ama en ufak bir hareket gözlemek bile zor.

Bu yüzden bu defa konuyu değiştiriyorum. Konumuz kül suyu ile temizlik. Gözlerimle görmesem inanmaz ve asla paylaşmazdım ama gördüğüm şeye gerçekten inanamadım. Geçenlerde eşim temin ettiği külün suyu ile çoçukların çamaşırlarını yıkadı. Normal şartlarda çamaşırların yıkanması ilgi alanıma girmiyor ancak bu defa sonucu merakla bekledim. Çamaşırlar çocuklara ait olunca haliyle bir hayli lekeliydiler. Nitekim beklediğim sonuç çıkmıştı; lekeler olduğu gibi duruyordu. Eşim operasyonun henüz bitmediğini söyleyince "modern ürünlerle mi?" diye sordum fakat o sadece çamaşırı güneşe serdi. 2 saat sonra lekelerden eser kalmadığını gördüğümde inanmak istemedim ama gerçek ortadaydı. Adeta bir sihir gibiydi.

Temizlik firmaları bu yazdıklarımı duysa belki bir gün trafik kazasında yaşamımı yitirdiğimi bile duyabilirsiniz. Evet, gerçekten o kadar yani... Gerçi yine fırıncılar da yazdıklarımı duysa Fırıncılar Odasına başkan yapabilirler. Çünkü bu iş yaygınlaşsa çöpe giden tonlarca kül para etmeye başlayacak.

Peki bu bilgilere nereden ulaşmış eşim? İmece Evi adlı blogdan edinmiş bilgileri. Ben de takibe aldım derhal. Sizler de beni unutmadan o blogu da takip edebilirsiniz.

10 yorum:

  1. böyle bir blogda böyle bir bilgi ile karşılaşmak beni ziyadesiyle şaşırttı ama bir o kadar da mutlu oldum :) çok blog gezen biri değilim, listemdekiler kafi geliyor, sayenizde imece evini keşfetmiş oldum zira kullandığım deterjanların da mümkün olduğunca doğaya ve insana zarar vermeyen, bitkisel kaynaklı olmasına dikkat etmeye çalışıyorum.. bu konuda hepimizin sorumluluk sahibi olduğunu düşünüyorum..

    biraz bilmiş bir yorum gibi oldu galiba :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yorumunuz çok iyi oldu, yoksa ümidi kesmiştim :) konuyu değiştirdik yine uğrayan yok diye düşünmeye başlamıştım.

      işin latifesi bir tarafa, aynı frekansta olan okuyuculara hitap etmek güzel. teşekkürler.

      Sil
  2. yeni yazınız oldukça ben takipteyim ;) her nekadar kendiminkini pek güncellemiyor olsam da..

    YanıtlaSil
  3. yorumlara verilen linklerin sorumluluğu yorumcuya aittir değerli ziyaretçiler. bilginize...

    YanıtlaSil
  4. Kül suyu ile temizlik çok ilginçmiş. Bundan nasıl haberimiz olmadığına şaşırdım.

    Bu arada, şu reklam amaçlı, otomatik (spam) yorumlar olmasa keşke...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kül suyunu denemeniz halinde fikirlerinizi bizimle paylaşırsınız inşallah.

      düşünün işte, kimse yorum yazmayınca spamlari bile onaylamaya başlamışız ;)

      Sil
  5. Yanıtlar
    1. takipte olmanıza sevindim. ancak farklı yazılarıma farklı isimlerle yorum yazmanız enteresan olmakla birlikte bir konuda yanılıyor olabileceğinizi hatırlatmakta fayda var; blogum ne yazık ki çok ziyaretçi alan bir blog değil. dolayısıyla buradan verdiğiniz linklere tıklanma olacağı kanaatinde değilim. eğer gerçek bir okuyucu ve takipçi iseniz yan taraftaki izleyiciler menüsünü kullanarak siz de izleyici olabilirsiniz. teşekkürler.

      Sil